Menu

zoeken

180906 Proefronde KPJ vp

Twijfel rees in de loop van de week over de grootte van de praalwagen van de KPJ. Zou de immense duikboot wel door de bocht kunnen? De voorkant van het gevaarte steekt namelijk meer dan zes meter uit. Donderdagochtend om acht uur werd er voor de zekerheid nog een proefronde gemaakt en gingen de seinen op groen.

Met name de bocht bij 't Plein, waar de Lemmerweg en de Gaastweg bij elkaar komen, leverde twijfels op. Mede door de stuurmanskunsten van chauffeur Maurice Keulen blijkt het met twee keer steken te lukken om de grote praalwagen door de bochten te krijgen. 

Overigens worden de grenzen de laatste jaren al flink opgezocht met de grootte van de wagens. Trend is dat de creaties met name steeds meer de hoogte in gaan. Het noopte het VVV-bestuur al om de bouwers te benadrukken niet de uitersten op te zoeken. Boodschap is dat de wagens aan de route moeten worden aangepast en niet andersom. Met de smalle Van Eysingastraat en de lantaarnpalen moet rekening gehouden worden. Buurtvereniging Lemmerweg moest ook een deel van haar wagen inkorten omdat die te breed was geworden. 

(Foto's: De Zakenman) 

180906 Proefronde KPJ

180906 Proefronde KPJ variant



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!