Menu

zoeken

180905 Tent KPJDe buurten hebben de afgelopen weken hard gewerkt om hun praalwagen voor de apotheose op de eerste donderdag van september af te ronden. De weergoden waren de bouwers deze zomer gunstig gezind. Een geluk, want niet iedereen had een dak boven de praalwagen, dus moest er soms creatief worden gedacht.

De jongeren van de KPJ bouwen hun praalwagen - een enorme duikboot - op het terrein van Bandenservice De Ree, omdat dit niet meer mogelijk is bij Koel- en Vriesveem Sint Nyk. Wel stelde het bedrijf de kuubkisten voor wortelen beschikbaar, zodat die op de kopseinden van een tentcontstructie kon worden geplaatst. Die werd overigens beschikbaar gesteld door de organisatie van het Brêgepop-festival.

De bouwers van De Rijlst en de Paedwizer maken hun praalwagen gedeeltelijk in een tent. Bouwen Houtring realiseerde de wagen voor het grootste deel in de buitenlucht, maar had wel de beschikking over een garage/werkplaats. 

(Foto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!