Menu

zoeken

180829 Langweer hanen feestversiering 2Vier hanen van autobanden naar voorbeeld van een Curaçaose papegaai. De bewoners van de Hoannekamp in Langweer hebben de feestversiering weer van zolder gehaald als voorbereiding op het jaarlijkse dorpsfeest, dat van donderdag tot en met zondag wordt gehouden.

De hanen van autobanden zijn gemaakt door Arie en Anja Oostendorp toen ze in een van de vier vroegere ouderenwoningen aan de Hoannekamp kwamen te wonen. Hun overburen hadden al hanen op stokjes als versiering, maar een papegaai van autoband, die ze tijdens een vakantie op Curaçao hadden gekocht, bracht hen op ander idee.

,,We hebben toen heel enthousiast vier autobanden bij Jos de Ree in Sint Nyk gehaald. Maar dan is het nog een heel werk, hoor, om zo´n autoband op maat te krijgen en om te vormen. Met een decoupeerzaag en flex hebben we het rubber en alle staal erin doorgesneden. En dan moet je alle onderdelen nog van binnen naar buiten draaien en andersom´´, vertelt Arie Oostendorp.

Overal in het dorp hangt versiering gedurende het weekend van de Langweerder Merke. De festiviteiten beginnen donderdagochtend met een allegorische optocht, die vrijdagavond wordt herhaald. Donderdag zijn er spelletjes in de Buorren met na afloop live muziek. Vrijdag staan er een zeiltocht en poppentheater op het programma. De open zeilwedstrijden zijn op zowel zaterdag als zondag, een puzzelwandeltocht is op zaterdagmiddag en ´s avonds stoelendans. Zondagmiddag is er een prikkelarme kermis en matinee voor zestigplussers.

Met informatie in de agenda op DeSintNykster.nl

Foto's: Arie Oostendorp

180829 Langweer hanen feestversiering



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!