Menu

zoeken

wespen kerklaan 3Een zwerm hoornaars heeft maandagavond voor de nodige paniek gezorgd op het Tsjerkeleantsje. Tientallen voorbijgangers, waaronder veel kinderen, werden aangevallen. Verschillende mensen zijn belaagd en gestoken. Rond half acht was er geen doorkomen meer aan en werden zelfs de hulpdiensten ingeschakeld. Uiteindelijk is het fiets- en voetpad afgezet.

Een gespecialiseerd bedrijf heeft dinsdagochtend het nest in een hole boom bespoten. Rond tien uur was er geen hoornaar meer te bekennen. Een hoornaar kan tot drie-en-een-halve centimeter lang worden en is daarmee de grootste wespachtige in Nederland. Een steek van een hoornaar is bijzonder pijnlijk. Door zijn grootte, twee keer zo groot als een normale wesp, zijn veel mensen angstig en blijven ze het liefste uit de buurt van een nest. Toch is een hoornaar in principe minder agressief dan andere wespen en steken ze alleen als ze zich bedreigd voelen bij hun nest.

Voor zover bekend zijn er maandagavond tientallen mensen gestoken, maar bleef het naast de schrik zonder gevolgen.

(Foto's: De Zakenman) 

wespen kerklaan 1

 99110457 Hoornaar



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!