Menu

zoeken

blubberrace 2018 127De blubberrace organisatie van Tjerkgaast hadden zich geen beter weersomstandigheden kunnen wensen. Prachtig zomerweer maakte van de 2018 editie een topavond. Al bij de aanmeldingen was het enthosiame groot, binnen een paar dagen waren alle 34 startplaatsen uitgegeven. Ook dit jaar weer een internationaal tintje aan het festijn. In één van de teams was net als vorig jaar de voertaal Engels.met een Deen een Italiaan  twee Taiwanezen en een Sint Nykster.

Het fenijn, of eigenlijk de blubber, van de prachtige route zat dit jaar in de staart. De laatste twee hindernissen daar was het echt klauteren door de blubber. 's Middags hadden de hindernisbouwers nog een paar tanks vol water in de sloot gedumt en nadat er drie snoeken aan de kant waren geschoven konden de deelnemers dit jaar echt even door de blubber.  Aangekomen bij het eindpunt stond de plaatselijke douchemeester Tjitte de Wolff klaar om alle deelnemers weer toonbaar te maken.

(foto's: De Zakenman)

 

Hieronder een uitgebreide foto serie .

ozio_gallery_nano

 

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!