Menu

8K0A7805Zaterdagmiddag was de eerste van de drie keer dat de kerktoren van de H. NIcolaaskerk In St. Nicolaasga kan worden beklommen. Al voor twee uur stonden de eerste belangstellenden,  vele met camera, voor de kerk om onder begeleiding van vrijwilligers naar boven te klimmen. De belangstellende werden in groepen naar boven begeleid.

Voor de meesten werd het een stevige klimpartij. De ruim 60 treden van de wenteltrap moesten nog diverse ladders worden beklommen alvorens men van het prachtige uitzicht kon genieten.  Halverwege kon men de prachtige gewelven  en het uurwerk bewonderen . Na een klim over een smalle lader kwamen de belangstellenden bij de ruimte van de vier klokken. In de oorlog zijn de klokken uit de toren gehaald maar na de oorlog zijn er nieuwe klokken geplaatst.

Na de klauterpartij kon men genieten van een prachtig uitzicht over de omgeving. Door het prachtige heldere weer kon men kilometers ver het Friese landschap  bewonderen van  weilanden - bos en water.

De volgende keren dat de toren kan worden beklommen is ook weer op de zaterdagmiddag  op 4 augustus en 1 september  Ook dan wordt er een vrijwillige bijdrage verwacht, bestemd voor het onderhoud van de toren.

(foto's: De Zakenman)

Hieronder een fotoimpressie van de beklimming van de toren.

ozio_gallery_nanoHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!