Menu

1 braderie 2018 51Onder zomers omstandigheden was er zaterdag de jaarlijkse braderie en oldtimershow. Op de Gaastweg waren een lange rij stands opgesteld waarbij gedurende de gehele  dag een komen en gaan van bezoekers op zoek naar koopjes. Ook de beide kledingzaken  op de Gaastweg hadden hun winkelwaar nop de stoep uitgestald en ook hier volop koopjesjagers.

Al op het plein de geuren van de kippenpoten in de grill van Tres Vers die hongerig maakte. Sjouke Bouma had voor het eerst de kippen bouten van Age Bouma uit Tjerkgaast in de grill en dat smaakt voor vele liefhebbers naar meer.

Op de vlooienmarkt had jong en oud hun koopwaar uitgestald en  werd volop gehandeld  Bij de hobbywerkplaats zaten leden van de hobbyclub vrolijk in het zonnetje te schilderen en ook zij hadden over belangstelling niet te klagen.

De Oldtimer groep had dit jaar een grote verscheidenheid aan oude auto's, brommers en stationaire motoren naar Sint Nyk weten te halen. Opvallend veel oude tractoren dit jaar en op het grasveld voor de Boskrânne prachtig gepimpte auto's.

Ook volop gezelligheid op de terrassen. Bij café de Hoeke was gedurende de dag bijna geen stoel onbezet en bij de Gaast snoepten veel even een softijs of bakje koffie.  Bij Het wapen van Friesland was er traditioneel na afloop van de braderie muziek en ook hier was het gezellig. Een groepje vaste voetbalsupporters vergaten, door de gezelligheid, even de tijd en zullen het WK duel van Engeland tegen Zweden in de herhaling moeten bekijken.

(foto's: De Zakenman)

8K0A7873

Hieronder een impressie van de zomerse  braderie en Oldtimershow 2018.

ozio_gallery_nanoHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!