Menu

zoeken

180619 Jan Huitema schilder Sint NicolaasgaDe acrylschilderijen van de Sint Nykster kunstenaar Jan Huitema komen deze zomer in de kerk van Uitwellingerga te hangen. In het kader van Kulturele Haadstêd 2018 wordt de monumentale Hermes-tsjerke drie dagen in de week geopend. 

Het werk van oud-basisschoolleraar Huitema kenmerkt zich door zijn expressieve schilderwijze. De Sint Nykster heeft een atelier in zijn woning en laat zich voor zijn schilderijen vaak inspireren door de natuur. Het afgelopen jaar heeft Huitema op groot formaat papier, 150 x 240 centimeter, acrylschilderijen gemaakt.

Stichting Alde Fryske Tsjerken is eigenaar van de kerk in Uitwellingerga en stelt de ruimte voor de tentoonstelling beschikbaar. ,,Het aanbod om in de kerk te exposeren was zeer welkom. Er is veel ruimte om het werk op te hangen. Ook kleiner werk wordt geëxposeerd", legt Huitema uit. 

De expositie wordt zaterdag 7 juli officieel geopend. Het werk blijft tot en met 8 september hangen. De expositie in de Hermes-tsjerke is op vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur te bezichtigen. 

(Foto's: De Zakenman)

180619 Jan Huitema schilder Sint Nicolaasga variant



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!