Menu

zoeken

180614 Expositie Rens Hoekstra Paardenrace

Drie Friese kunstenaars exposeren deze zomer in hotel-restaurant De Oorsprong in Sint Nyk. Afgelopen maandag vond de wisseling plaats.

Het werk van Walter de Graaf uit Joure, Rens Hoekstra uit Akkrum en Willy Sybesma uit Easterein wordt tot en met 8 oktober in de voormalige stoeterij tentoongesteld. De expositie is een initiatief van Stichting Keunst en Keur uit Joure.

De Graaf maakt vooral schilderijen in olieverf. Hij laat zich onder andere inspireren door festiviteiten in Joure waarbij hij zelf ook betrokken is. Ook maakt hij portretten en kleine series van bepaalde onderwerpen.

De stijl van de olieverfschilderijen van Rens Hoekstra is zowel figuratief als geabstraheerd. Landschap, mens en dier schildert zij in een geheel eigen sfeer. Vaak is het thema de lichaams- en gezichtsuitdrukking van mens en dier. De paardensport is voor haar ook een dankbaar onderwerp (zie afbeelding boven).

Willy Sybesma is fotografe en maakt bijvoorbeeld beelden van Friese landschappen, zonsop- en ondergangen en wolken. Persoonlijke stijlvolle foto’s, bijvoorbeeld van zwangere vrouwen in prachtige jurken, vormen een passie die uit haar werk is ontstaan.

180614 Expositie Walter de Graaf WachtruimteOlieverfschilderij van Walter de Graaf

180614 Expositie Willy SybesmaFotomateriaal van Willy Sybesma



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!