Menu

16020960 Lasergun motorrijderDe politie heeft de afgelopen tijd op verschillende klachtlocaties snelheidscontroles uitgevoerd. In Tjerkgaast en Langweer werden recentelijk verschillende bestuurders op de bon geslingerd. Ook kregen automobilisten waarschuwingen vanwege hun rijgedrag. De politie gaat de komende tijd vaker controleren op klachtlocaties in De Fryske Marren.

In Tjerkgaast stonden agenten afgelopen woensdag met een laser langs de Strjitwei. Tegelijkertijd stonden er agenten in Echtenerbrug. Vorige week vrijdag werd er op de Langwarderdyk in Langweer en op de Straatweg in Follega gecontroleerd.

Bij de controle van afgelopen woensdag werden dertien bestuurders bekeurd. Maar liefst negen van de bekeurde automobilisten overschreed de maximum snelheid met meer dan dertig kilometer per uur. Twee bestuurders droegen geen gordel, één hield een telefoon vast en er was een boete voor een bromscooter waar geen kentekenplaat op bevestigd was. 

Op de klachtlocaties in Langweer en Follega reden er vier bestuurder meer dan dertig kilometer per uur te hard. Eén bestuurder maakte het heel bont. De politie registreerde een snelheid van 106 kilometer per uur op de Langwarderdyk, terwijl daar zestig kilometer per uur is toegestaan. Bij de twee controles waren ook vier boetes voor het niet dragen van een gordel.

(Archieffoto: Noordoost.nl)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!