Menu

nacht zonder dak 2018 7

Drieëndertig jongens en meisje van PKN-gemeente Op 'e Noed hebben vrijdagnacht  op Camping en Jachthaven De Lytse Brekken in Follega in kartonnen dozen geslapen. Met de slaapactie hebben ze ruim 2700 euro opgehaald voor straatkinderen in Kenia.

De regen van vrijdag maakte het wel spannend, maar gelukkig werd het op tijd droog en werd rond zeven uur begonnen met de opbouw van de slaapplekken. Na alles vrolijk te hebben gekleurd en de nodige plastic op het dak te hebben aangebracht, was bijna drie uur later de slaapplaats van de jongens en meisjes klaar.

Op een paar spatjes na bleef het in de nacht droog. De beperkte waterschade in één van de slaapplaatsen werd vakkundig gedicht. Voor sommigen was het best spannend en zij konden maar moeilijk de slaap vatten. Enkelen sliepen als een roos maar zaterdagmorgen rond vijf uur was er al volop actie. Om zeven uur werd het sein gegeven om de boel af te breken. Met het laatste restje energie was alles in een half uurtje afgebroken waarna het ontbijt werd genuttigd .

(foto's: De Zakenman)

nacht zonder dak 2018 5

nacht zonder dak 2018 11

nacht zonder dak 2018 12

nacht zonder dak 2018 15

nacht zonder dak 2018 18

nacht zonder dak 2018 24

 Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!