Menu

zoeken

KombordScharsterbrugVariantDe nachtelijke werkzaamheden aan Knooppunt Joure hebben voor ChristenUnie-voorman Sytze Holtrop een onwenselijke situatie op de Hollandiastraat in Scharsterbrug blootgelegd. Inwoners parkeren daar hun auto op straat. Voordeel is dat hardrijdende bestuurders binnen de dorpskern dan worden gedwongen om af te remmen. Nadeel is dat dit op drukke momenten voor opstoppingen zorgt. Vanwege fors asfalteringswerk werd het verkeer in de avond- en nachturen onder andere door Scharsterbrug en Sint Nicolaasga omgeleid. 'File rijden van Huisterheide tot Joure. Parkeerverbod op Hollandiastraat in Scharsterbrug was misschien het overwegen waard geweest', schreef Holtrop in een tweet, als reactie op de ingestelde omleiding van 25 mei. 

Op en rondom het Knooppunt Joure is de afgelopen tijd veel werk verzet om de definitieve asfaltlaag op de snelweg aan te brengen. Volgens Projectbureau Knooppunt Joure werd daar in de nacht van woensdag op donderdag tweeduizend ton asfalt voor gedraaid. Het wegdek is over een lengte van anderhalve kilometer en een breedte van twaalf meter aangebracht. In totaal moesten er 26 vrachtwagen vanuit Lelystad heen en weer rijden en hadden 125 mensen er werk aan. 

De afgelopen tijd is er veel asfalteringswerk verricht. Eerder bleek dat de rijstroken tussen de Scharsterrijnbrug en de fly-overs niet in gebruik konden worden genomen. De kwaliteit van de aangebrachte laag bleek onvoldoende waardoor de rijbaan nog niet kon worden opgesteld. In de nacht van dinsdag op woensdag is dit opgelost. Een nacht later werd de A6 tussen Lemmer en Joure volledig afgesloten om de definitieve asfaltlaag op dat gedeelte aan te brengen. Een week eerder was de andere rijrichting in zijn geheel afgesloten geweest.

(Archieffoto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!