Menu

zoeken

180517 Bord Wapen van FrieslandHet voormalige bord van Het Wapen van Friesland is terug in Sint Nicolaasga. De plaat lag decennia op de zolder van voormalig uitbater Anne van Leeuwen, beter bekend als ‘Anne Poets’. Het bord  werd deze week aan de nieuwe café-eigenaren Johan Galama en Rudi Postma overhandigd.

Tot de jaren zestig hing het bord boven de deur, maar verdween toen Van Leeuwen het gebouw omtoverde tot een bruin café met de naam ‘De Bruine Pater’. Hij bewaarde het bord sindsdien wel. Anne van Leeuwen is op dit moment eigenaar van een pizzeria in Makkum. In een gesprek met een Sint Nykster kwam het café ter sprake. Van Leeuwen besloot om het oude bord op te zoeken. Na enig zoekwerk trof hij het op zolder aan. Afgelopen weekend kwam het bijzondere blazoen van het Wapen van Friesland weer terug in Sint Nyk en aangeboden aan Galama en Postma .

(Foto: De Zakenman)

180517 Bord Wapen van Friesland oude foto



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!