Menu

180412 Schilderij Opening watersportseizoenDe opening van het watersportseizoen van aankomend weekend in Langweer heeft amateurschilder Walter de Graaf uit Joure geïnspireerd om een schilderij te maken. Het beeld van opspattend water van een woeste Langwarder Wielen rond een platbodem waarop de bemanning tijdens de allereerste skûtsjesyl-wedstrijd van het seizoen hard aan het werk is, heeft de Jouster kunstenaar op het doek overgebracht. 

De Graaf heeft zijn werk, met het oog op het skûtsjesilen dat zaterdag en zondag in Langweer plaatsvindt, onder andere via Facebook gedeeld. Hij kreeg meteen ook vragen of het werk te koop is. ,,Ik maak vaak een kleine serie van verschillende onderwerpen", legt de Jouster amateurschilder uit. Hij haalt veel inspiratie uit het skûtsjesilen. ,,Zo heb ik het Jouster skûtsje, de Súdwesthoek, de Snekerpan en nog meer geschilderd. Vooral een skûtsje in actie met het opspattende water is mooi om te zien." 

Rustig lenteweer wordt er voor aankomend weekend voorspeld. Hoe anders is de voorstelling van De Graaf op het schilderij. ,,Dit is, als ik het niet mis heb, de Klaas van der Meulen uit Woudsend. Het schilderij hangt nog steeds thuis." De specialiteit van de Jouster zijn olieverfschilderijen. Hij heeft al een nieuw evenement op het oog. ,,De volgende serie wordt Sail Harlingen, of zoiets." 

(Afbeelding: Walter de Graaf) Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!