Menu

zoeken

08102550 Nepal compostLiefhebbers van tuinieren kunnen vrijdag 23 maart en zaterdag 24 maart gratis compost bij de gemeente ophalen. Het milieuterrein aan de Handelswei 13 in Joure is dan tijdens de gebruikelijke uren open.

,,Met deze uitdeelactie willen we u bedanken voor uw inspanning bij het scheiden van gft- en groenafval. En op deze manier kunt u kennis maken met een mooi product dat zowel voor de bodem als voor het milieu heel waardevol is’’, aldus een woordvoerder van de gemeente.

De milieuterreinen in Lemmer (Schuddingsteeg 2) en Balk (Eigen Haard 11) zijn alleen op zaterdag 24 maart geopend voor het halen van compost.

Bij de foto:

Compost in een heel ander deel van de wereld: in het onherbergzame Upper-Mustang in Nepal scheppen vrouwen nog warme compost in jutezakken voor transport naar de landbouwvelden. De compost is gemaakt van de poep van ezels, koeien en ossen. De uitwerspelen worden in de hele omgeving zorgvuldig ingezameld. Vaak gaan vrouwen met manden op de rug op zoek en rapen de droge keutels met de hand.

Foto: Noordoost.nl



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!