Menu

zoeken

98081216 SchuttingGemeente De Fryske Marren dreigt met een dwangsom als een inwoner van Langweer niets doet aan zijn te hoge schutting. De bewoner heeft toegezegd dit deze maand te doen.

Een toezichthouder zag op het erf een schutting van 2,10 meter staan, terwijl daar een meter maximaal is toegestaan. De Langweerder beloofde de schutting te verlagen, maar dat is tot dusver niet gebeurd. Er hebben enkele gesprekken plaatsgevonden. De bewoner wil meewerken, want de schutting is het hem niet waard om over te procederen. Wel vindt hij het wonderlijk dat 'de gemeente zich met dergelijke minimale zaken bezighoudt'. 

De gemeente stelt op haar beurt dat ze een 'beginselplicht heeft om handhavend op te treden'. Omdat de bewoner heeft aangegeven in het begin van het voorjaar met de tuin aan de slag te gaan en dan de schutting ook wil aanpakken, is 31 maart als deadline gesteld. Dit is wat de gemeente betreft akkoord, al was er wel een besluit van het college van burgemeester en wethouders voor nodig. 'Omdat het ons uiteindelijk gaat om het doel (de gecorrigeerde schutting) en niet om het middel (inning van dwangsommen) adviseren wij om hier in mee te gaan', staat in het voorstel.

(Archieffoto: Noordoost.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!