Menu

zoeken

0203 IJSBAAN DONIAMet vloertrekkers hebben bestuurleden van de ijsclub Donia vrijdag het meeste stof van de ijsbaan verwijderd. ,,We hebben gelukkig een prima baan kunnen maken waarop prima geschaatst kan worden" aldus Douwe Sikkes van de ijsclub.

,,De meeste gravel is verwijderd en gelukkig hebben we geen zand op de baan", vult Sikkes nog aan. Op de verlichte baan kunnen schaatsliefhebbers op vrijdagavond van 18.30 tot 21.00 uur schaatsen.

Zaterdagmorgen vanaf half elf zijn er voor de jeugd activiteiten op de ijsbaan op it Skarlân. Kinderen kunnen zich ter plaatse opgeven voor diverse spelletjes. Zo is er weer fluitketelcurling ijshockey en ijssjoelen. Deelname is zowel op schaatsen als schoenen mogelijk, zo meldt het bestuur. De activiteiten duren tot ongeveer 12 uur.

De verdere openingstijden van de baan hangen helemaal af van de weersomstandigheden. Mogelijk zijn er ook zondag nog schaatsmogelijkheden.

(Foto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!