Menu

180209 Overhandiging BeleefTVWoonzorgvoorziening Westersypen heeft vrijdagmiddag een BeleefTV in ontvangst genomen. Met het opzetten van een crowdfundingsactie werd er het afgelopen half jaar voldoende geld voor de aanschaf binnengehaald. Ook de leverancier bood hierbij ondersteuning.

De BeleefTV is een aanvulling op de activiteiten die het welzijn van de bewoners van Westersypen moet verbeteren. In de voorziening wonen elf mensen met een dementieel beeld. Ook wordt er een aantal plekken voor dagverzorging aangeboden.

De BeleefTV is volgens Ypie Oosterman van Westersypen als het ware een grote tablet met een brede tafelrand om het venster heen. ,,Er zitten wielen onder en de hoogte is verstelbaar waardoor elke (rol)stoel eronder past. Tevens kun je de TV in verschillende standen zetten, van tafel tot bord. De tv-tafel biedt tal van mogelijkheden. Zo kunnen bewoners luisteren naar muziek of nieuwsfragmenten van vroeger, doen (denk)spellen, tekenen, puzzelen of bekijken foto's."

Door de uitgebreide mogelijkheden stimuleert de BeleefTV zowel de fysieke activiteit als de sociale interactie van mensen met dementie. ,,Westersypen is alle mensen die op wat voor manier dan ook hebben gedoneerd ontzettend dankbaar", refereert Oosterman aan de crowdfundingsactie, die de aanschaf van de BeleefTV mogelijk heeft gemaakt. 

Niet aleen de bewoners, ook de medewerkers zullen in eerste instantie vast moeten wennen aan de technologische uitbreiding. Sinds een aantal dagen is Westersypen bovendien ook overgestapt naar digitale zorgdossiers. 

(Foto's: Westersypen)

180209 Overhandiging BeleefTV taartHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!