Menu

zoeken

180130 Lammert Homma documentaireZo’n 127.000 Nederlanders hebben maandagavond de uitzending van de documentaire Donordrama van 2DOC op NPO2 gekeken. Lammert Homma uit Sint Nicolaasga, die in december met succes na jaren wachten een niertransplantatie kreeg, werd ook door de documentairemakers bezocht.

Donordrama was op de vooravond van het debat in de Eerste Kamer op de buis. Nederland kent namelijk een groot tekort aan orgaandonoren. D66’er Pia Dijkstra moet daar de door haar geïnitieerde Donorwet verdedigen. In september stemde de Tweede Kamer in met de actieve donorregistratie. Dit houdt in dat mensen die niet reageren op de vraag of ze orgaandonor willen worden, toch als donor worden geregistreerd.

Voor Homma is de orgaandonatie een redding gebleken. Hij kan dankzij de donornier langzaam maar zeker zijn oude leven weer oppakken. De nieren van Lammert Homma functioneerden niet meer, waardoor hij was aangewezen op dialyse. Dat had een grote impact op zijn leven en zijn gezin.

Kijk hier de uitzending van 2DOC:



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!