Menu

180110 Prijs voor Oud en Nieuw viering DoniagaDe Oud en Nieuw-viering van Doniaga is in de prijzen gevallen. Gemeente De Fryske Marren schreef een wedstrijd uit voor de ‘prettigste oudejaarsviering’. De inzending van Doniaga viel met name op door de originele manier van indragen.

,,Wij, de feestcommissie van Dunegea hebben ons Oud en Nieuw-idee verwerkt in een gedicht”, vertelt Amarins Hettinga-Kooistra. Het gedicht, dat omschrijft hoe het dorp de jaarwisseling heeft gevierd, is persoonlijk bij de gemeente gebracht. ,,Gepresenteerd/aangedragen op een dienblad met ons speciaal zelf gemaakte champagneglazen. Het glas was de uitnodiging van vorig jaar. Verder hadden we een kleine melkbus, die staat voor de vrijwillige bijdrage. Er hoeft namelijk geen entree te worden betaald. Daarnaast stond op het dienbald een flesje bubbels met wat lekkers erbij.”

Naast Doniaga hadden Terherne, Doniaga, Elahuizen, de Jouster wijk Skipsleat, Delfstrahuizen/Echtenerbrug en Oosterzee hun Oud en Nieuw-viering voor de wedstrijd ingestuurd. Tijdens de nieuwjaarstoespraak verklaarde burgemeester Fred Veenstra van De Fryske Marren waarom Doniaga de prijs ontving. ,,De zes ingebrachte ideeën waren goed, maar misschien niet zo wereldschokkend. Overal is het basisidee om er samen een gezellig feest van te maken. En dat werkt hebben we gemerkt. Eén inzending stak er dit jaar bovenuit. Omdat het een feest voor het hele dorp is en door de manier waarop het werd aangedragen. Een heus werkstuk, met een gedicht erbij. De jury was er van onder de indruk en was unaniem.”

,,Met jong en oud van het dorp Oud en Nieuw te vieren. Het feest werd georganiseerd op de buurt”, legt Amarins Hettinga-Kooistra de opzet van de viering in Doniaga uit. De prijs van de gemeente is een cheque van vijfhonderd euro. ,,Die besteden we aan een extra feestje op Dunegea.”

 

Het gedicht dat de inzending van Doniaga van de overige inzendingen onderscheidde:

Bêste Hindrik fan de Fryske Marren

Jo sille wol tinke: wat is dit foar frjemd barren…
Wy hearden dat de gemeente wat jild yn potsjes hat
Dat liket ús, de feestkommisje fan Dunegea, wol wat.
De lêste jûn fan it jier wit men elkoar op Dunegea altyd te finen
Sa wit men de minsken op de Wielwei meiïnoar te ferbinen
Jong en âld binne presint
As it nije jier begjint
Yntree heffe is net ús belied
Mei in frijwillige bydrage yn dizze molkbus binne wy bliid
As de gemeente hjir in potsje yn leegje kin
Dan ha wy alfêst in moai begjin
Om mei ús lytse mienskip, mei in soad plezier
Út ein te setten yn it nije jier

 

(Foto: Gemeente De Fryske Marren)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!