Menu

zoeken

171214 Marchjepolle OosterzeeIepenloftspul Bantegea organiseert van donderdag 28 juni tot en met 14 juli een theaterspektakel op Marchjepôlle in de Tsjûkemar. De bezoekers zullen vanaf parkeerplaats De Lanen met een duurzame, op blauwe diesel aangedreven, boot naar het eiland brengen.

Het idee is vanwege Kulturele Haadstêd 2018 ontstaan. Negen theatervoorstellingen worden op Marchjepôlle georganiseerd. Het project past binnen de visie die de Club van Aanjagers Tsjûkemar voor het meer heeft. Ook duurzaamheid is daar een onderdeel van. Daarom is het idee van Iepenloftspul Bantega met open armen ontvangen.

De link met duurzaamheid wordt gemaakt in de geest van de Elfwegentocht. In de periode van 1 tot en met 14 juli 2018 staat fossielvrij reizen in Friesland centraal. Naast de duurzame boot vanaf De Lanen worden er elektrische sloepen ingezet om bezoekers vanaf Oosterzee naar Marchjepôlle te verschepen.

Er liggen nog meer plannen met een link naar het theaterspektakel. Zo zit een zwemtocht naar Marchjepôlle in de pijplijn.

(Foto: Elfwegentocht)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!