Menu

zoeken

KERSTBOOM 2017 7Al ruim veertig jaar wordt door de Ondernemers vereniging de zaterdag na Sinterklaas een kerstboom geplaatst in het centrum van SInt Nyk. Ook dit jaar plaatsten een groep vrijwilligers, waarvan enkele al van het eerste uur, weer een ruim 16 meter grote  boom op het Plein.

De allereerste boom van ruim 20 meter hoog kwam uit de Vegelinbos. Ook uit het dorp kwamen bomen. Een wel heel speciale operatie was het verwijderen van een grote boom uit de tuin van kapper Bijlsma of die van de familie Booy van de Lemmerweg. Die laatste werd bijna rechtop naar het Plein getransporteerd. Na vele jaren er één uit Drenthe te hebben gehaald werd er dit jaar één prachtige volle boom gevonden op camping Blaauw.

Bij de reconstructie van het Plein werd al rekening gehouden met de kerstboom en werd er een koker in de grond geplaatst waar de boom zonder al te veel graafwerk in gezet kan worden.

Inmiddels zijn de kogellampen vervangen door LED verlichting

(Foto's De Zakenman)

 

KERSTBOOM 2017 6

KERSTBOOM 2017 1

KERSTBOOM 2017

KERSTBOOM 2017 2

KERSTBOOM 2017 4



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!