Menu

zoeken

DeWisselCDA De Fryske Marren gaat aankomende woensdag tijdens de raadsvergadering vragen stellen aan het college van burgemeester en wethouders over de overdracht van het voormalige stationsgebouw De Wissel in Sint Nicolaasga. Het achterstallig onderhoud is op dit moment een struikelblok voor de jeugd, die gebruikt maakt van het pand. 

,,We hebben in de Kadernota aangegeven om een bedrag van 87.000 euro beschikbaar te stellen om het gebouw over te dragen aan De Wissel. In het proces van overdracht is gebleken dat er een fikse achterstallige onderhoud is opgebouwd. Bij het plegen van onderhoud, zal vermoedelijk de taxatiewaarde stijgen", stelt CDA-raadslid Gerben Veenstra in zijn vragen. ,,In hoeverre is het college bereid om de extra (achterstallige) onderhoudskosten te dekken?"

De verschillende politieke fracties lieten zich vorige week maandag bijpraten door de besturen van KPJ, De Wissel en Jeugdspoar over de huidige stand van zaken. Bij de overdracht hikken zij met name tegen het achterstallig onderhoud aan. 

Lees ook: Politieke aandacht voor De Wissel

(Foto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!