Menu

zoeken

15091653 Kunsthistorie notulenboekKunstvertoon uit Langweer, dat cursussen op het gebied van cultuur en kunstgeschiedenis aanbiedt, heeft een beroepszaak bij de raad van state verloren. Al jaren sleept er een kwestie met de gemeente Súdwest-Fryslân over oneerlijke concurrentie. Kunstvertoon had een forse schadeclaim ingediend, maar het hoogste rechtsorgaan heeft die woensdag verworpen met het argument dat het verzoek verjaard is.

De Langweerder cursusinstelling heeft in Sneek sinds 2000 een belangrijk project lopen, met het doel verbreding en verdieping van de kennis van het waardevolle cultuurgoed. De komst van Hoger Onderwijs voor Ouderen (HOVO) in Sneek in 2004 heeft voor Kunstvertoon nadelige gevolgen gehad. De bezetting en de programmering moest daarna worden ingeperkt. Het steekt de cursusinstelling met name omdat de komst en promotie van de HOVO met subsidies van de toenmalige gemeente Sneek heeft plaatsgevonden. Kunstvertoon moest daarom opboksen tegen naar eigen zeggen 'oneerlijke concurrentie'.

Al eerder gaf de Rechtbank Noord-Nederland aan dat de schadeclaim verjaard is. De termijn van vijf jaar is namelijk verlopen. Woensdag heeft de raad van state dezelfde uitspraak gedaan.

(Archieffoto: Noordoost.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!