Menu

zoeken

031117 klimmerbled fiestcontrole 15De fietsen van de leerlingen van de vier oudste groepen van basisschool It Klimmerblêd werden vrijdagmorgen aan de jaarlijkse fietscontrole onderworpen.

De inspectie wordt al jaren gehouden in de maand november waarbij Nota Tweewielers samen met directeur Sjors de Wolff en conciërge Lodewijk Ansink  de controles uitvoeren.

De fiets controle werd dit jaar voor de tiende keer georganiseerd en is onderdeel van het veiligheidsplan van de school.  Werd er 10 jaar geleden nog ongeveer de helft van de kinderfietsen afgekeurd nu 10 jaar later is dit nog geen 10%

De gebreken waren boven veelal klein, zoals het ontbreken van een fietsbel of niet werkende verlichting. Sommige kleine mankementen konden ter plaatse worden opgelost, zodat de leerlingen alsnog de veiligheid sticker op de fiets konden plakken. Wel opvallend was  ook dit jaar het grote aantal te zachte banden.  ( foto's: De zakenman)

031117 klimmerbled fiestcontrole 6



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!