Menu

zoeken

271017 komasles 11

Je merkt dat bij veel van de teams de spanning stijgt voor de brandweer survival.Afgelopen weekend waren er diverse teams aan het oefenen en werden diverse groepjes gesignaleerd in en rondom Sint Nyk.

Onlosmakelijk aan de survival is ook het gebruik van een kompas. Voor veel deelnemers is het kompas lezen en daarmee een goede route uit te zetten één van de moeilijke opdrachten. Juist met het gebruik van een kompas wordt de route bepaald, één graad op het kompas verkeerd kan veel tijd schelen en meters lopen schelen.

Vrijdagavond waren er een aantal groepen die de hulp van Rudi Jonkman hadden ingeroepen om uitleg te geven over gebruik van het kompas.  Nog steeds werkt een "ouderwets" kompas met een pijl voor de looprichting het beste en nauwkeurigste. Tegenwoordig zijn de meeste telefoons ook uitgerust met een kompas, De telefoon kan een prima alternatief zijn maar ................. op de telefoon ziet ook een gps functie   en dat is verboden. Dus zorg voor een goede kompas.

Na de uitleg van Rudi Jonkman hebben deze 14 deelnemers geen angst meer voor de kompas route. Zij gaan vol vertrouwen  de koers lopen die vrijdag 17 november voor hun wordt uitgezet. (Foto's; De zakenman)

271017 komasles 2

271017 komasles 8



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!