Menu

zoeken

170928 klaas agricolaOud-Sint Nykster Klaas Agricola wordt de nieuwe burgemeester van Dantumadiel. Begin jaren negentig verruilde de inmiddels 57-jarige Agricola Sint Nicolaasga voor Dalfsen, maar nu keert hij terug naar Friesland voor de functie op het gemeentehuis in Damwâld.

In Overijssel kwam de zuivelman met de lokale politiek in aanraking. Voor Gemeentebelangen Dalfsen is hij voorzitter en raadslid geweest. Inmiddels is hij wethouder en loco-burgemeester in zijn huidige woonplaats. Agricola is door de vertrouwenscommissie gekozen uit dertien kandidaten, die op de vacature van burgervader van Dantumadeel hadden gereageerd. In het proces hebben ook burgers van Dantumadiel meegedacht over het profiel van hun nieuwe burgemeester.

Agricola is geboren en opgegroeid in Reahûs. Hij is gehuwd en vader van twee dochters. ,,Fryslân zit verankerd in ons hart en blijft trekken. Daarom ben ik erg blij en vind het een groot voorrecht dat ik ben voorgedragen als burgemeester van Dantumadiel. Ik werk graag met college, gemeenteraad en inwoners aan een mienskip waar mensen zich thuis voelen", laat Agricola in een reactie weten. Hij volgt begin december Sicko Heldoorn, die tot die tijd waarnemend burgemeester in de gemeente is. 

De aanbeveling wordt aangeboden aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming is definitief, zodra het Koninklijk Besluit getekend is.

(Foto: Gemeente Dantumadiel)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!