Menu

zoeken

230917 BURENDAG 26Prachtig nazomerweer zorgde zaterdag voor stralende gezichten tijdens Burendag. Buurtverenigingen Bouwen Houtring en de Fûgeldobbe in Sint Nicolaasga hadden zich opgegeven voor het jaarlijks terugkerend evenement van het Oranjefonds, maar ook buurten als de Heide en de Lemmerweg hadden activiteiten onder een stralend zonnetje. 

De meeste buurten maakten van burendag een mix van sport en spel met een goedverzorgde barbecue. Buurtvereniging Bouwen Houtring ging van start met een kofferbakverkoop op het grasveld bij De Pit. De Lemmerweg startte met het aloude petjeballen voor de jeugd, waarna ook daar het dringen was op en bij de barbecue. Op De Heide was voor de jeugd een springkussen opgeblazen en konden de kinderen geschminkt worden. De buurt had speciaal een goed doel aan hun burendag gekoppeld. De opbrengst ging namelijk naar stichting Semmy, die kinderen met hersenstamkanker helpt. De Fûgeldobbe had een zeskamp op het programma. Zij sloten af met een feest voor jong en oud. 

(Foto's: De Zakenman)

230917 BURENDAG 20

230917 BURENDAG 21

230917 BURENDAG 12

230917 BURENDAG 9

230917 BURENDAG 30

230917 BURENDAG 11

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!