Menu

zoeken

140917 konst 60 huwelijk 8Burgemeester Fred Veenstra bracht donderdagmiddag een kopie van de trouwacte van Johannes en Froukje Konst in Sint Nicolaasga. Het echtpaar vierde namelijk hun diamenanten bruiloft.  

Op de dag af trouwden Johannes Konst (1933) en Froukje Visser (1935) in 1957 voor de wet. Het kerkelijk huwelijk was in januari 1958.  Eind 1958 werd hun eerste zoon geboren en een jaar later gevolgd door nummer twee. 'Tot volgend jaar Johannes', zei pastoor bij het dopen van de kleine. Na een derde zoon kwam  er nog een dochter  en was het gezin compleet. 

Het gezin vertrok in 1964 naar Sint Nyk waar Konst samen met zijn zwager een aannemersbedrijf startte. Toen de mannen een paar jaar later uit elkaar gingen, kwam Konst bij Bouwbedrijf Van de Werf aan de slag als uitvoerder. Nadat de kinderen groot waren nam Froukje Konst haar werk als coupeuse weer op en was ze meer dan 25 jaar werkzaam bij modezaak Toering in Joure. In 1987 werd een huis op De Bast gebouwd waar ze beide nog steeds wonen. Inmiddels is de familie aardig uitgebreid met twaalf kleinkinderen en zijn ze inmiddels ook overgrootouders.

(Foto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!