Menu

170912 PompoenenmarktHonderden mensen hebben afgelopen zaterdag de Pompoenenmarkt bij de familie Van der Meer aan de Jetze Veldstraweg in Ouwsterhaule bezocht. Opbrengst was 4.102,10 euro. ,,Hartstikke mooi", reageert Marijke Hornstra namens de organisatie.

De opbrengst van de pompoenen- en kalebassenmarkt gaat naar KWF Kankerbestrijding. Margje van der Meer begon ooit met de verkoop van haar oogst vanaf een grote kar voor haar huis. Om meer mensen te trekken ontstond een aantal jaren geleden het idee voor het organiseren van een markt. Inmiddels komen er jaarlijks verschillende standhouders naar Ouwsterhaule. De markt is ook uitgebreid met andere zaken zoals de verkoop van gerookte paling en een terras waar een kopje koffie, thee, frisdrank, ijs of pompoenensoep kan worden genuttigd.

Voorgaande jaren lag de opbrengst iets hoger. Vorig jaar werd zelf een recordbedrag van ruim vijfduizend euro binnengehaald. Volgens Marijke Hornstra is er qua bezoekersaantallen geen referentiekader, omdat er geen entree wordt geheven. ,,Ondanks de regen zeker niet minder dan andere jaren. Wij zijn dan ook zeer tevreden. Het was erg gezellig en we kregen veel positieve reacties." 

170912 Pompoenenmarkt variant

170912 Pompoenenmarkt variant muziekBeste lezer van DeSintNykster.nl,

Fijn dat je onze berichten leest! Houd dit unieke nieuwsmedium in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl.

Ja, ik word Vriend!