Menu

0709 petjeballen 2017 21Het VVV-bestuur was compleet overdonderd door het grote aantal deelnemers bij het traditionele petjeballen voor de Boskrânne. Bij de complete KPJ figurantengroep meldde zich donderdagmiddag, zodat er ruim zeventig petten voor het populaire merke-spel op een rij lagen.

Bij de groep onder zestien ging de strijd tussen Thygo de Jong, Aise van der Sluis en Lucas Jonkman. In de finale-ronde won Thygo de Jong de eerste prijs gevolgd door Aise en Lucas. Bewondering was er voor de driejarige Wiebren van der Sluis, die als jongste deelnemer fanatiek meedeed.

Bij de groep boven de zestien jaar werd het een lange, maar sportieve strijd geleverd. Vooral de KPJ'ers roerden in het petjebalgeweld. Volop steun was er voor de deelnemers van het Thomashuis. De strijd om de laatste petten werd gewonnen door William de Jong, gevolgd door de immer fanatieke Jilles Postma. Jelmer Jaspers werd uiteindelijk verdienstelijk derde.

(Foto's: De Zakenman)

ozio_gallery_nanoBeste lezer van DeSintNykster.nl,

Fijn dat je onze berichten leest! Houd dit unieke nieuwsmedium in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl.

Ja, ik word Vriend!