Menu

zoeken

170906 Laatste snoei en schoffelwerk zagenVrijwilligers van de diverse buurten  en de groenmedewerkers van gemeente De Fryske Marren zijn woensdag, een dag voor de allegorische optocht, nog druk bezig geweest met het snoei- en schoffelwerk langs de route, zodat alles er netjes bij ligt.

Het snoeiwerk is van belang met het oog op de hoogte van de wagens. De gemeente was er al bezig geweest, maar omdat enkele buurten toch hun zorgen hadden geuit over de beperkte doorgang, zijn de wagenbouwers zelf ook nog aan de slag gegaan. Vanaf een hoogwerker en gewapend met een zaag zijn de laagste takken en dood hout , die onder de afgesproken hoogte groeien, verwijderd. 

Donderdagochtend rond negen uur worden de praalwagens op de route opgesteld. Na het luiden van de kerkklokken om tien minuten voor tien zal de optocht zich om tien uur in gang trekken voor de twee ronden door het dorp. De avondoptocht start om 20.30 uur. 

(Foto's: De Zakenman)

170906 Laatste snoei en schoffelwerk

170906 Laatste snoei en schoffelwerk hoogwerker



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!