Menu

zoeken

170901 Expositie Bien VeldsDe werken van maar liefst drie kunstenaars zijn de komende maanden in hotel-restaurant De Oorsprong in Sint Nicolaasga te zien. Van 4 september tot en met 5 februari exposeren Bien Velds, Grietje van der Reijnst-Brak en Anky van Burgsteden-Van der Veen in de voormalige stoeterij.

Bien Velds brandt met een plasmasnijder objecten uit cortenstaal. Te denken valt aan stoelen, tafels en serviesgoed. De Groningse zet deze ‘dagelijkse’ dingen dusdanig neer, dat ze iets menselijk krijgen. Bijvoorbeeld stoelen die samen koffiedrinken, een gesprek voeren of aan het dansen zijn.

Fotografe Grietje van der Reijnst uit Joure laat haar beeld vaak de basis zijn voor haar schilderijen van acrylverf. Het werk typeert zich door het warme kleurgebruik en de losse schildertechniek.

Boerin Anky van Burgsteden uit Oosterwolde steekt haar passie voor koeien niet onder stoelen of banken. Die vormen de inspiratiebron voor haar schilderijen die vaak realistisch, cartoonistisch en kleurrijk zijn. Ook maakt ze portretten van mensen en specifiek kinderen.

(Foto boven: Het werk van Bien Velds)

170901 Expositie Grietje van der Reijnst
Schilderij van Grietje van der Reijnst

170901 Expositie Anky van Burgsteden
Schilderij van Anky van Burgsteden



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!