Menu

zoeken

290617 bessen wilhelminaoordEen drukte van belang was het zaterdagmiddag in de tuin van WilhelminaOord in SINt Nicolaasga. Een grote groep mensen kwam af op de uitnodiging om bessen te plukken. Het relatief mooie weer zorgde er voor dat het een droog en gezellig plukfestijn werd.

,,Dit jaar zullen wij geen gebruik maken van onze moestuin en het is natuurlijk van belang dat de bessen een goede bestemming krijgen. Wij zijn, zoals u zult begrijpen, druk met de verbouwing van WilhelminaOord. Er stonden rode bessen, kruisbessen, zwarte bessen en witte bessen. Veel van de aardbeien zijn al geoogst door de vrijwilligers van Doniahiem, maar er waren nog wel een paar over", legt Albert Oosting van WilhelminaOord uit.

,,Om de verwachtingen van de oogst wat te temperen: we hebben helaas moeten constateren dat er ook veel rode bessen - zonder uitnodiging - zijn verdwenen", vult Ben Okkema aan, ,,Voor zaterdagmiddag gold:  wie het eerst komt, die het eerst maalt. We hebben de mensen gevraagd voorzichtig te zijn bij het betreden van de tuin en perken. We hopen dat ze van de opbrengst genieten."

(Foto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!