Menu

zoeken

Yenny Miedema Schaatsen op boorden TjeukemeerHet wintertje van 2017 lijkt niet op te houden. Na de weelderige witte wereld met rijp is nu de tijd voor de schaatsenrijders aangebroken. Terwijl de meeste ijsbanen officieel zijn gesloten, wordt op het buitenwater al geschaatst.

Langs de boorden van het Tjeukemeer waren afgelopen weekend volop schaatsers te vinden. Zes hectare land van veehandelaar Herman Kruiper was favoriet. Het ijs op een laagje water van zo'n dertig centimeter was dik genoeg om de snelle schaatsers te houden. Aan de zijkanten zakten mensen in groepjes er doorheen. Op plekken bij waterpompen is het zo'n drie tot vier meter diep en daar moet je niet komen, luidt de waarschuwing.

In de rubriek met Winterfoto's plaatsen we nog steeds de fraaie foto's die van onze lezers binnenkomen. Buurman Daniël de Ruig van huize Wilhelminaoord in Sint Nicolaasga schoot vanuit zijn achtertuin een paar mooie foto's, die inmiddels ook in de rubriek staan.

(Foto boven: Yenny Miedema, foto onder: Daniël de Ruig)

 wilhelminaoord jan 2017

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!