Menu

zoeken

170109 Hobbywerkplaats Creatheek ING printscreenDe Hobbywerkplaats en Creatheek in Sint Nicolaasga probeert zoveel mogelijk stemmen te verzamelen in het kader van 'Help Nederland Vooruit'. De hoeveelheid stemmen bepaalt de hoogte van de donatie uit het ING Nederland Fonds.

Uit alle aanmeldingen zijn 260 stichtingen gekozen om door te mogen naar de stemronde, die van 9 tot en met 30 januari loopt. Het land is verdeeld over 52 regio's, waar de Hobbywerkplaats en Creatheek in Sint Nyk één van de vijf kanshebbers in het 'District Heerenveen' is. Het aantal stemmen bepaalt de hoogte van de donatie. De bedragen variëren van duizend euro voor het doel met de minste stemmen tot vijfduizend euro voor stichting die de meeste sympathisanten voor zich weet te winnen.

De Hobbywerkplaats en Creatheek biedt een groep, voornamelijk oudere, inwoners van Sint Nyk en omgeving de gelegenheid hobbymatig werkzaamheden uit te voeren. ,,We willen het extra geld gebruiken om volgend jaar meer workshops te houden, ook voor andere groepen, waardoor er weer meer mensen creatief bezig kunnen zijn", legt voorzitter Jan Buitenga uit. 

Om het stemmen te stimuleren heeft de Sint Nykster stichting zelf het initiatief genomen om onder de stemmers vijf namen te trekken. De gelukkigen ontvangen een leuke prijs uit de 'Weggeefhoek'. Uiteraard is het de bedoeling dat zij via de website HelpNederlandVooruit.nl een stem uitbrengen. Door de postcode 8521 in te vullen verschijnen de vijf kanshebbers in District Heerenveen. De Hobbywerkplaats en Creatheek is de middelste. Door daar te klikken, naam en emailadres in te vullen, de stem te versturen en te bevestigen wordt de Sint Nykster stichting geholpen in hun race om de bijdrage uit de subsidiepot. Om in aanmerking te komen voor de prijzen van de Hobbywerkplaats en Creatheek moet de stem nog wel via Facebook worden gedeeld en geliked. 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!