Menu

zoeken

02090950 drankEen beschonken bestuurder heeft het afgelopen zaterdag op de Gaastweg in Sint Nicolaasga een forse boete gekregen. De automobilist blies bij een controle van de politie een promillage alcohol dat bijna dubbel zoveel is als toegestaan. Dat leverde hem een bekeuring van 325 euro op.

Agenten voerden tussen zes uur 's avonds en twee uur 's nachts op verschillende plekken in de gemeente controles uit. In totaal moesten honderdveertig mensen een blaastest afleggen. In Joure werd drie keer een bekeuring uitgeschreven. Tweemaal voor een te hoog promillage en éénmaal vanwege een geschorst rijbewijs. 

Ook blijft de politie boetes uitschrijven voor bestuurders die zich niet aan de maximum snelheid houden bij de wegwerkzaamheden aan de A6 bij Scharsterbrug. Zo reed een automobilist afgelopen zaterdag met een gecorrigeerde snelheid van 109 kilometer per uur over het weggedeelte waar nu 70 de maximale snelheid is. 

De controles van zaterdag werden uitgevoerd samen met de vrijwillige politie in Friesland. 

(Archieffoto: Noordoost.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!