Menu

zoeken

161223 Kerstbomenverkoop scharsterbrugDe geur van een echte kerstboom in huis, maakt voor veel mensen de rommel van de naalden na afloop goed. De afgelopen tijd ging de liefhebber van kerst op zoek naar een mooi exemplaar.

Eén van de locaties, die door de gemeente De Fryske Marren voor de verkoop is goedgekeurd, is de Schoolstraat in Scharsterbrug. Op de woensdag na, kon daar iedere dag een mooie boom worden uitgezocht. 

Thuis worden de bomen volgehangen met lichtjes, slingers en ballen. Uit onderzoek blijkt dat steeds meer Nederlanders er voor kiezen om ook een tweede boom te kopen. Vaak krijgt dit kleinere exemplaar een ander plekje in huis of wordt die buiten neergezet en sfeervol verlicht. 

Drie Koningen, op 6 januari, is voor veel mensen de dag om de kerstbomen weer af te tuigen. Dit is de dag waarop de christenen de bijbelse gebeurtenis herdenken dat de drie wijzen uit het oosten bij de pasgeboren Jezus aankwamen om hem te begroeten als koning van de joden.

(Foto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!