Menu

zoeken

171216 kabouter pad 11Met het wegtrekken van een groot doek voor het  naambord is de Kabouterroute in de Vegelinbossen bij Sint Nicolaasga officieel geopend. Na het dansen op de muziek van het Kabouter Ploplied konden de kinderen en belangstellenden bij de beelden langs. De informatiebordjes een passende teksten zijn door Luutsje de Boer uit Sint Nyk gemaakt.

Het idee voor het pad begon met een uil en een eekhoorn. Kettingzaagkunstenaar Banzai-John maakte de beelden voor eerdere Krystkuiers. Inmiddels is rondom de Amazonasvijver in de Vegilinbossen de Kabouterroute ontstaan. Allerlei figuren zijn uit oude boomstammen gezaagd. ,,Elts jier moat der wer in nij byld bykomme. Se binne fan hout, dus sil der ek wolris ien fergean. It is in byldenpaad dat libjend bliuwt.''

De beelden zijn gemaakt van de beschikbare vergane bomen rondom de vijver. Jonkheer mr. Tjalling van Eysinga heeft zijn goedkeuring aan het project gegeven. 
 
(Foto's: De Zakenman)
171216 kabouter pad 25

171216 kabouter pad 40

171216 kabouter pad 35

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!