Menu

zoeken

161107 Klomkesilen blazenHopen op het juiste vlaagje wind. Ondanks dat de factor geluk erg belangrijk is bij Klompkesilen, waren de zestien deelnemers aan de speciale wedstrijd in de oude haven van Langweer superfanatiek.

Alles werd er aan gedaan om het geluk enigszins te beïnvloeden. Helemaal omdat de wind tussen de buien door wat was gaan liggen. Ondanks dat het aantal deelnemers een beetje tegenviel was de organisatie blij met het enthousiasme rond het Klompkesilen, dat inmiddels een leuke traditie begint te worden in het watersportdorp.

Uiteindelijk kon er een podium worden bepaald. Brons ging naar Femke Spannenburg, zilver naar Brecht Metselaar en goud was er voor Douwe de Leeuw. Dat niet alleen geluk een rol speelt, bewees Douwe tijdens de massastart, want ook daar ging hij met de hoogste eer strijken.  

(Foto's: De Zakenman)

161107 Klomkesilen

161107 Klomkesilen oude haven



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!