Menu

zoeken

071016 trinus ligthart 1Voorzitter Jelle Wesselius van de Stichting Amateur Toniel bracht vrijdagmiddag samen met leden van de Sint Nykster Tonielselskip een bezoekje aan Trinus Ligthart die zijn 77ste verjaardag vierde. Voor het veertigjarig lidmaatschap aan de vereniging beloonde Wesselius de zichtbaar verraste Ligthart met de gouden speld en oorkonde van de stichting. Vier decennia heeft Ligthart achter de schermen geholpen als souffleur.

Het Tonielselskip is in 1968 onder leiding van Meester P. de Jong opgericht en speelde in dat jaar een stuk voor de soos. Het enthousiasme was meteen erg groot. In 1972 ging de vereniging officieel van start met het stuk - Saeklil besjoen - met als regisseur Hiel Kamsma. Met zijn veertigjarig lidmaatschap heeft Trinus Ligthart een groot deel van de geschiedenis meegemaakt. Al die jaren op zijn favoriete stek, namelijk achter de schermen.

(foto's: De Zakenman)

071016 trinus ligthart 2

071016 trinus ligthart 3



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!