Menu

zoeken

12122053 SerrestalDe vertegenwoordigers van de politieke partijen hebben donderdagavond weinig woorden vuil gemaakt aan het voorstel om een serrestal aan de Scharren in Scharsterbrug mogelijk te maken. Het plan gaat als hamerstuk door naar de raad. 

In het voorstel kiest de gemeente een andere koers dan de welstandcommissie. Met het oog op het ruimtelijk beeld stelt die namelijk voor om de duurzame stal meer naar achteren te plaatsen en los van de boerderij te koppelen. ,,De boer hat goed útlein dat hy wit hoe graach brúk meitsje wol fan de besteande fundering en de besteande kelders, omdat dit him hannen fol jild skeelt", stipte FNP'er Jan Volbeda nog aan. Ook CDA-fractievoorzitter Luciënne Boelsma kon zich goed vinden in de afwijkende koers. ,,Het college is duidelijk geweest in haar motivering."

De FNP en de NCPN benadrukten nog wel dat er wel voldoende aandacht voor de uitstoot van licht moet komen.

Lees ook: Geen bezwaar tegen serrestal



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!