Menu

zoeken

13111151 advocaat togaDe rechter had op 15 juli een makkie aan een beroepszaak die was aangespannen rondom het tankstation aan de Hollandiastraat in Scharsterbrug. De eiser is het niet eens met het besluit van de gemeente om de omgevingsvergunning te wijzigen van een bemande naar een onbemande pomp. Echter, er zijn door de eiser geen griffierechten betaald, waardoor het beroep bij voorbaat niet-ontvankelijk is verklaard.

Bij het ter inzage leggen had de gemeente een zienswijze ontvangen. Naar aanleiding van deze reactie werd het besluit op enkele punten aangepast. Desalniettemin ontving het college van burgemeester en wethouders in mei het bericht van Rechtbank Noord-Nederland dat er een beroep tegen het aanpassen van de omgevingsvergunning was ingesteld. Volgens de gemeente zijn vervolgens de stukken die betrekking hebben op de zaak en haar verweerschrift tegen het ingestelde beroep naar de rechtbank verstuurd.

In afwachting van de verdere afhandeling is op 15 juli zonder een hoorzitting of verdere vragen door de rechtbank uitspraak gedaan. De eiser had met het uitblijven van de betaling namelijk niet aan de voorwaarden voor een beroepszaak voldaan.

Lees ook: Onbemande pomp gelegaliseerd

(Archieffoto: Noordoost.nl



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!