Menu

zoeken

30082016 piet jouwsma de stien 1Overal in Sint Nyk zijn mensen aan de slag om alles  netjes te maken. Ramen worden gelapt, de tuintjes netjes gemaakt en ook brandt 's avonds de feestverlichting al. Alles moet spic en span zijn voor de komende 66ste editie van de Sint Nykster Merke. Een jaarlijk terugkerend karweitje voor Piet Jouwsma is de belettering op de 'Stien fan Doanjewerstal op het plein. Een ouderwets klusje met de penseel waar Jouwsma als vakman zijn hand niet voor omdraait.

De steen herinnert aan de verbeten strijd van de gemeente Doniawerstal tegen de samenvoeging in 1982 met buurgemeente Haskerland. Als protest werd de steen - een zwerfkei uit de Vegelinbossen - op een dieplader naar het Binnenhof gebracht en later als blijvende herinnering in het centrum van Sint Nyk gezet. De nieuwe gemeente Skarsterlân is inmiddels opgegaan in De Friese Meren.

(Foto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!