190417 read swart renado 3 5 26DE KNIPE – Renado heeft zich woensdagavond knap hersteld van de  1 - 0 nederlaag tegen Akkrum. Read Swart werd met 3 – 5 verslagen. Enigste wat je de Sint Nykster misschien mag verwijten is dat de score niet hoger is uitgevallen.

Renado begon geconcentreerd aan de wedstrijd en nam vanaf de aftrap het initiatief. In het doel stond Brun Bergstra als vervanger van de zieke Fariz Mesud. Bergstra is de keeper van het tweede. Met goed voetbal werd Read Swart in de verdediging gedrukt. Na 17 minuten kwam Hans Semplonius goed op. Hij bracht Arjen Postma in stelling, die met een schuiver de bal in de rechterbenedenhoek schoot en Renado verdiend op voorsprong bracht. In de vierentwintigste minuut zette een hard werkende Theunis Sloothaak goed door. Hij verraste de doelman van Read Swart en tekende voor de 0–2. Renado hield het overwicht maar onoplettendheid zorgde voor de aansluittreffer toen een doorgebroken speler geen strobreed in de weg werd gelegd.

In de tweede helft kwam Renado op de 1 – 3. Arjen Postma scoorde zijn tweede doelpunt van de avond. Vanaf ruim twintig meter passeerde hij de doelman. Giedo de Weerd zorgde voor de 1-4 . De Sint Nykster aanvaller stuitte aanvankelijk tot tweemaal toe op de doelman maar de derde poging was wel raak. De Weerd komt na zijn blessure langzaam weer op zijn niveau van voor de winterstop. Onverwacht kwam Read Swart in de laatste twintig minuten terug door twee penalty's waarbij de eerste overtreding wel erg zwaar werd bestraft. Reggy Meurs kreeg de bal ongelukkig binnen de zestien meter tegen zijn handen aangeschoten en de scheidrechter wees gedecideerd naar de stip. De tweede penalty werd veroorzaakt door Renado doelman Brun Bergstra die voor de Read Swart aanvaller dook. De mooiste goal van de avond kwam in de slotfase van Jaimy Carabain. die met een droge kal de bal in het net schoot en de eindstand op het score bord zette.

Komende zondag spelen de Sint Nyksters thuis tegen de winnaar van de tweede periode Mildam, die met een goede reeks bezig is. Renado heeft tegen Mildam nog wat goed te maken. In Mildam werd kansloos met 4–1 verloren.