160417 AKKRUM RENADO 1 0 49AKKRUM – Renado heeft zichzelf tekort gedaan door de topper tegen Akkrum geheel onnodig met 1-0 te verliezen. Het duel, dat qua niveau matig was, hadden de Sint Nyksters minimaal een put mee naar huis moeten nemen. Door het verlies staan ze nu op achterstand in de strijd om het kampioenschap.

De wedstrijd was van beide zijden erg rommelige. De teams gokten op de lange bal. Renado had het zich erg makkelijk kunnen maken door een dot van een kans in de eerste minuut te verzilveren. Geschrokken miste Theunis Sloothaak alleen voor de keeper dit buitenkansje.  Akkrum zette druk op de Renado defensie, maar tot echte kansen kwam het niet. En als de roodzwarten al voor het doel verschenen, stuitten ze iedere keer op een prima keepende Fariz Mesud. De beste kans van Renado was voor verdediger Johan Potma, die opkomend van eigen helft door kon lopen tot randje zestien. Ook hij kreeg de bal niet in het net. Het lukte de Sint Nyksters maar niet om een echte vuist te maken tegen Akkrum, dat ook pover speelde. Met een 0 – 0 stand gingen beide teams de rust in.

Renado speelde in de tweede helft met de wind in de rug. In de tiende minuut omspeelde Giedo de Weerd verrassend de Akkrum defensie maar speelde de bal net te ver voor zich uit. Hierdoor kon zijn bal door de keeper worden gekeerd. Uit de tegenaanval werd randje zestien een overtreding gemaakt. De vrije trap werd prima ingeschoten en belandde in de bovenhoek, waardoor Akkrum op voorsprong kwam. Renado bleef aandringen, maar bleef onnauwkeurig. Een schot van afstand van Arjen Postma belandde op de lat en de rebound werd gemist. In de slotminuten werd Giedo de Weerd gevloerd in het strafschop gebied en kreeg Renado alsnog de kans om met minimaal één puntje huiswaarts te keren. De anders zo trefzekere Theunis Sloothaak miste echter vanaf elf meter.

Door het verlies is het Renado niet gelukt om de koppositie van Akkrum over te nemen.  Beide ploegen hebben nog een aantal moeilijke wedstrijden voor de boeg. Zo staan er nog twee derby’s voor Akkrum op het programma tegen buur Irnsum en Oldeboorn, terwijl Renado komende woensdag naar Read Swart moet en ook nog tegen een sterk opkomend Mildam moeten spelen. Het blijft dus spannend tot de laatste wedstrijd. Waarbij Akkrum voorlopig de beste papieren heeft voor het kampioenschap.

(Foto's : De Zakenman)