090417 renado rko 3 1 12SINT NICOLAASGA - Zonder zich erg te moeten inspannen heeft Renado zondagmiddag met 3-1 gewonnen van RKO uit Rutten. De Sint Nyksters blijven zo volop in de race met Akkrum voor de koppostitie in de vierde klasse A.

Al na zeven minuten kwam Renado op  voorsprong toen een voorzet van Johan Popma door Daan Laros op de vrijstaande Arjen Postma werd gespeeld. Die scoorde beheerst de 1-0. Met een degelijke en attente Reggy Meurs in het centrum hielden de Sint Nyksters gemakkelijk stand tegen de ploeg uit de Noordoostpolder. In de 37ste minuut belandde een voorzet van Gerben Huitema nog op de lat. In de slotminuut van de eerste helft scoorde Daan Laros de 2-0 op een voorzet van Jaimy Carabain.

De tweede helft was van Renado-kant plichtmatig, al bleeft het achterin wel alert. Een toegekende penalty voor RKO in de 71ste minuut werd prima gekeerd door Fariz Mesud. Een geschrokken Renado deed er een schepje bij. Rudi Postma, de beste man van de middag, schoot voor Renado in de 79ste minuut de 3-0 binnen. Onoplettenheid van de Sint Nykster-defensie zorgde nog geen minuut later voor de 3-1 en de eindstand.

Renado kan zich deze week voorbereiden op de topper van komende zondag tegen Akkrum, dat zelf thuis met 3-0 won van nummer drie Dronrijp.