05050253 Voetbal GrensrechterBLAUWHUIS - VV Langweer heeft zondagmiddag met duidelijke cijfers van Blauwhuis gewonnen. De roodhemden keerden met een 0-4 overwinning huiswaarts.

Na een aantal kansen voor Langweer was het Edwin Drost, die de score opende. Het elftal van trainer Guido Pen was oppermachtig, maar dit resulteerde niet in doelpunten. Met de spaarzame uitvallen kon Blauwhuis echter ook geen potten breken, waardoor de beide teams met de 0-1 tussenstand de kleedkamers ingingen.

VV Langweer stelde na de rust orde op zaken. Bas Bloemendal verdubbelde de score met een prachtig doelpunt in de zestigste minuut. Zes minuten later verzilverde Edwin Drost een vrije trap net buiten de zestien meter. Lars Hokkelman zette in de 83ste minuut de eindstand op het scorebord, na een prachtige aanval over meerdere schijven.

Door de overwinning zit Langweer nog altijd op het vinketouw in de derde periode, met drie punten achterstand op De Wâlden, dat ook eerste staat in algemene rangschikking, en één punt op Deinum. Aankomend weekend staat de wedstrijd tegen SC Flamingo uit Leeuwarden op het programma.

(Archieffoto: Noordoost.nl)