170403 SNVV naar derde plaatsSINT NICOLAASGA - De dames van SNVV staan door de 4-0 winst op VC Sneek van afgelopen vrijdag knap derde in de competitie. Coach Ron Durge sprak na afloop over een 'bijna perfecte game'.

De Sint Nyksters pakten de eerste twee set met volle overtuiging. Met de standen 25-9 en 25-10 gaven de dames meteen het signaal af dat er niets te halen viel in Doniahal. ,,Ja, dat was genieten", aldus een tevreden coach, ,,Vanaf het eerste fluitsignaal ging de druk er op. Zowel de service als de aanval liep goed. Tel daarbij de goede pass op en alles lukt. Je merkt dat Sneek een goed team is, als je de teugels laat vieren en dat moesten we voorkomen."

In de derde set liep SNVV opnieuw snel uit naar een grote voorsprong. Bij de 20 haperde de Sint Nykster machine en kon Sneek zelfs tot op twee punten terug komen. Daarna ging de knop bij SNVV weer om en werd de set met 25-18 binnengesleept. In de slotset bleef de tegenstander gelijke tred houden. Toch wisten de Sint Nykster dames de beslissende punten binnen te halen en eindigde de vierde set in 25-23.

Nummer drie AVC verloor met 4-0 waardoor SNVV nu met vier punten verschil derde staat. Aankomende donderdag spelen de dames hun op één na laatste wedstrijd in en tegen DFS Burgum.

(Foto's: Ron Durge)