010417 VVI grootegast 0 5 26IDSKENHUIZEN – VVI is zaterdagmiddag op alle fronten afgetroefd door het Groningse Grootegast FC die  de Idskenhuisters met 0 – 5 versloegen.

Grootegast startte de wedstrijd met veel inzet en waren duidelijk van plan om de maximale punten mee naar huis te nemen en zo goede zaken te doen in de onderste regionen  van de 2e klasse. VVI bracht daarin tegen weinig beleving in het spel en  kwamen na zestien minuten dan ook geheel terecht met  0 – 1 achter .  VVI verzuimde om in een te laag tempo en veel onnauwkeurigheid  het spel naar zich toe te trekken. Het was aan goed keepers werk van Jan Dick Piersma , die in 1 minuut tijd drie reddingen verrichte, te danken dat de achterstand al in de eerste helft al niet groter werd.  In de voorlaatste minuut van de eerste helft kon de eerste kans voor de ploeg van Andre Semplonius worden genoteerd maar deze ging echter voorlangs.

De tweede helft was van VVI kant nog slapper en Grootegast bleef veruit deze middagde betere ploeg op sportpark de Stjelp.  De inzet van de Groningers bleef onverzettelijk en vertaalde zich in vijfminuten tijd in twee doelpunten .  De afstraffing van VVI was nog niet voorbij en met nog twee doelpunten in het laatste kwartier werd  het uiteindelijk volkomen verdiend 0 – 5.

VVI  moet volgende week naar de Oudega naar de Wâlde die  met tien punten onderaan staat . Daarna zijn er nog vier wedstrijden voor VVI waarvan twee thuis.Koploper Zeerobben was met 1 – 2 Broekster Boys de baas en blijft koploper  met één punt voorsprong op Hardegarijp. Mogelijk volgt op 13 mei in de laatste competitieronde  pas de ontknoping als beide teams in Harlingen tegen elkaar spelen.